Pewnie kiwi zjadacie tak po prostu -obrane i gotowe :)
Ja czasami wkroję je do muesli lub serka wiejskiego.
Lubię też kiwi na tostach -zapiekane z pomidorem i serem mozzarella.
A ostatnio jadłam taką prostą przekąskę.
Kiwi, kukurydza i rzodkiewki :)
Składniki:
2 szt.kiwi
3 łyż. kukurydzy
3-4 rzodkiewki
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1/3 łyżeczki miodu
sól, pieprz
Wykonanie:
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy na kawałeczki.
Kukurydzę odsączamy na sitku.
Rzodkiewki kroimy.
Jogurt mieszamy z miodem, szczyptą soli i pieprzu.
Teraz wszystko mieszamy w jednej miseczce,
polewamy jogurtem i zjadamy z chrupkim pieczywem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz