Subscribe:

Labels

wtorek, 26 lipca 2016

Lemoniada ogórkowa

Czy zastanawialiście się, co można zrobić z miąższem z ogórka,
który został wam przy robieniu chłodnika?

Pestki zapewne chcecie w pierwszej chwili wyrzucić?
Nie róbcie tego :)

Możecie przygotować pyszną lemoniadę ogórkową :)
Odświeżająca, lekka propozycja na upalne dni :)

Składniki:

1 L wody mineralnej gazowanej
pestki z ogórka (dowolna ilość)
sok z 1-2 cytryn
1 łyżka miodu lub innego słodzika
kilka listków mięty


Wykonanie:

Do dzbanka wlewamy wodę (może być niegazowana),
dodajemy miód i dobrze mieszamy.

Wciskamy sok z cytryny i wrzucamy pestki z ogórka.

Odstawiamy do lodówki do schłodzenia :)

Przed podaniem dodajemy listki świeżej mięty.


0 komentarze:

Prześlij komentarz