Subscribe:

Labels

niedziela, 1 maja 2016

Ekspresowy tort bezglutenowy

Przepis na podstawowy biszkopt już znacie.
Teraz kolej na przełożenie ciasta kremem i ulubionymi dodatkami :)

Szybki torcik na majówkowe lenistwo gotowy :)


Składniki:


1 budyń bezglutenowy
1/2 masła roślinnego
2 łyżki cukru
1 banan
mandarynki
galaretka morelowa
dżem wiśniowy domowej roboty


Wykonanie:

Bezglutenowy budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki cukru.
Studzimy dobrze. Następnie łączymy z masłem roślinnym.
Pamiętajcie, że masło musi być w temperaturze pokojowej.
Ubijamy aż otrzymamy gładki krem.

Biszkopt kroimy na 2 blaty.
Galaretkę rozrabiamy w 1 szkl. wody i odstawiamy do stężenia.


Na spodzie pierwszego blatu rozprowadzamy 3/4 kremu.
Układamy plasterki banana i dżem wiśniowy.
Przykrywamy góra biszkopta.


Ponownie smarujemy kremem.
Układamy dowolne owoce.
Ja akurat miałam mandarynki w puszce.


Gotowy tort polewamy tężejącą galaretką
 i wstawiamy do lodówki do ściśnięcia.

Zjadamy ze smakiem :)



0 komentarze:

Prześlij komentarz