Subscribe:

Labels

czwartek, 10 marca 2016

Roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem

Czy tak jak ja macie w domu namiętnych mięsożerców?
Czasami trzeba i im ugotować coś smakowitego :)

Zwykły kotlet nie zachwyca, dlatego zawijam roladki.
W środku słony farsz ze szpinakiem.

Chyba dobre, bo ledwo zrobiłam zdjęcie a już nie było ich na talerzu :)



Składniki:

1 pierś kurczaka
garść szpinaku
kilka pomidorów suszonych
słony ser feta lub solankowy
1 łyżka pesto
jajko
bułka tarta do panierowania


Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. 
Wrzucamy umyty szpinak, pokrojone suszone pomidory,
pesto oraz pokruszony ser.
Podlewamy 1/2 szkl. wody i dusimy do momentu,
gdy szpinak zmniejszy objętość a płyn wyparuje. 


Pierś dzielimy na kotlety, rozbijamy.
Solimy z dwóch stron i nakładamy porcję farszu.
Zawijamy roladki.

Moczymy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na wolnym ogniu, obracając z każdej strony.


Gotowe roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.



0 komentarze:

Prześlij komentarz