Dzisiaj proste danie, które zrobicie na prędkości przed wyjściem z domu.
Kwestia czasu poświęconego na ugotowanie makaronu
i pokrojenie kilku warzyw.
Tak troszeczkę na lenia :) Ale pysznie!
Składniki:
porcja makaronu (u mnie świderki bezglutenowe)
100 g wędzonego łososia (na ciepło)
1/2 papryki czerwonej
2 rzodkiewki
ogórek świeży (kawałek ok.4 cm)
1 duży ogórek konserwowy
1 łyżka ketchupu np.z cukinii
sól,pieprz
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
W międzyczasie kroimy w kawałeczki ogórki, rzodkiewkę i paprykę.
Łososia obieramy ze skóry i rwiemy na małe kawałki.
Gotowy, odcedzony makaron (jeszcze ciepły) łączymy z rybą i warzywami.
Dodajemy 1 łyżkę sosu np.z cukinii lub zwykłego ketchupu.
Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ja użyłam ketchupu z cukinii - tylko trochę,
ale możecie dodać go o wiele więcej :)
Ketchup z cukinii? A jak go przygotować? :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Julia, w lato robię ketchup do słoików -zapas na całą zimę :) Przepis znajdziesz tu: http://zielonapokrzywa.blogspot.com/2016/07/przetwory-ketchup-z-cukinii.html
OdpowiedzUsuńOgólnie połączenie łososia z makaronem jest bardzo dobre i ja również chętnie takie coś stosuję. Muszę powiedzieć, że bardzo mi smakuje łosoś wędzony na gorąco https://mowisalmon.pl/produkty/losos-wedzony-na-goraco/ i jak na ten moment nie ma lepszej ryby.
OdpowiedzUsuń