Jeżeli brakuje Wam czegoś do pochrupania, a unikacie chipsów czy paluszków,
te danie sprawdzi się idealnie.
Brokuł chrupie pod zębami razem z prażoną cebulką.
Jakie to proste i jakie to dobre!
Składniki:
kilka różyczek brokuła
2 plastry sera koziego
2 łyżki prażonej cebulki
sól, pieprz
Wykonanie:
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie, tak aby był półtwardy.
Odcedzamy i wykładamy na talerz.
Ser kozi kroimy w paseczki i posypujemy jeszcze ciepły brokuł.
Na koniec dodajemy prażoną cebulkę.
Oprószamy solą i pieprzem.
Dla lubiących sos czosnkowy całość polewamy sosem czosnkowym.
Wystarczy 1/2 szkl. jogurtu zmieszać z 1 łyżeczką majonezu i małym
ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz