Przepis na podstawowy biszkopt już znacie.
Teraz kolej na przełożenie ciasta kremem i ulubionymi dodatkami :)
Szybki torcik na majówkowe lenistwo gotowy :)
Składniki:
1 budyń bezglutenowy
1/2 masła roślinnego
2 łyżki cukru
1 banan
mandarynki
galaretka morelowa
dżem wiśniowy domowej roboty
Wykonanie:
Bezglutenowy budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki cukru.
Studzimy dobrze. Następnie łączymy z masłem roślinnym.
Pamiętajcie, że masło musi być w temperaturze pokojowej.
Ubijamy aż otrzymamy gładki krem.
Biszkopt kroimy na 2 blaty.
Galaretkę rozrabiamy w 1 szkl. wody i odstawiamy do stężenia.
Na spodzie pierwszego blatu rozprowadzamy 3/4 kremu.
Układamy plasterki banana i dżem wiśniowy.
Przykrywamy góra biszkopta.
Ponownie smarujemy kremem.
Układamy dowolne owoce.
Ja akurat miałam mandarynki w puszce.
Gotowy tort polewamy tężejącą galaretką
i wstawiamy do lodówki do ściśnięcia.
Zjadamy ze smakiem :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz