Subscribe:

Labels

poniedziałek, 18 stycznia 2016

Pasta z makreli wg 5 Przemian

Pyszna pasta rybna na kanapki to coś co z powodzeniem może zastąpić
plaster wędliny na kanapce.
Zresztą ile można jeść kanapkę z szynką? :)

Dla odmiany dzisiaj pasta z wędzonej makreli.



Składniki:

2 makrele wędzone
4 jajka ugotowane na twardo
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
pieprz, sól, kurkuma,
majonez


Wykonanie:

Mięsko makreli oskubujemy dokładnie, oczyszczamy z ości.
Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.


Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na drobno.


Do makreli dodajemy łyżeczkę (czubatą) koncentratu pomidorowego.
Dokładnie łączymy.
Posypujemy sporą szczyptą kurkumy i dokładnie mieszamy.

Następnie dodajemy łyżkę majonezu i posiekane jajka.
Mieszamy i dodajemy pieprzu do smaku.
Na koniec szczypta soli.


Smarujemy kanapeczki i zjadamy z dodatkiem czegoś kwaśnego :)
Przepyszne!


0 komentarze:

Prześlij komentarz