Subscribe:

Labels

sobota, 6 lutego 2016

Koktajl z jarmużu

Wzmacniająca porcja witamin
w postaci mieszanki
jarmużu, banana, kiwi i ananasa.

Zielona porcja zdrowia.



Składniki:

garść jarmużu
1 banan
1 kiwi
2 plastry ananasa świeżego
1 łyżeczka oleju kokosowego


Wykonanie:

Jarmuż myjemy, usuwamy zgrubiałe łodygi.
Jeszcze mokry wkładamy do wysokiego naczynia.

Dodajemy obranego banana i kiwi
oraz kilka kawałków świeżego ananasa.
Wszystko blendujemy na gładką masę.


Wlewamy odrobinę oleju i dokładnie mieszamy.
Tłuszcz powoduje, że witaminy z owoców lepiej się przyswajają w organizmie.

Jeżeli ktoś potrzebuje, można dosłodzić koktajl miodem.

Podajemy jako 2 śniadanie albo podwieczorek.


0 komentarze:

Prześlij komentarz