Subscribe:

Labels

niedziela, 21 lutego 2016

Pełnoziarnisty chlebek bez mąki

Domowy chlebek bez mąki.
Idealny dla będących na diecie i osób bezglutenowych.
Same ziarna, jajka i trochę soli.



Składniki:

200 g siemienia lnianego (niemielonego)
200 g g pestek słonecznika
50 g pestek dyni
50 g nasion sezamu

4 duże lub 5 małych jajek
50 g oleju
1 łyżeczka soli 

Wykonanie:

Pomysł ściągnęłam z gotowej mieszanki, którą widziałam w sklepie.
Składniki w domu mam, więc spróbuję zrobić taki chlebek sama :)


Wszystkie ziarenka mieszamy ze sobą.
Jajka ubijamy razem z olejem i solą,
wlewamy do mieszanki.


Dokładnie łączymy.


Wykładamy na małą foremkę silikonową.
Pieczemy 60 minut w 170 stopniach.


Studzimy w foremce.





0 komentarze:

Prześlij komentarz