Lubicie sałatki, które łączą w sobie smak słodki, słony
a nawet lekko kwaśny?
Czasami niezbyt oczywiste połączenie potrafi zaskoczyć smakiem :)
Taka też jest dzisiejsza sałatka.
Szpinak i nektarynki?
Hmm...
Składniki:
1 nektarynka
1 garść szpinaku
1/4 papryki czerwonej
1 łyżka kukurydzy konserwowej
kawałek sera feta
kilka orzechów nerkowca
sól, pieprz
olej konopny
miód
ocet ryżowy lub inny dowolny
Wykonanie:
Szpinak myjemy i osuszamy.
Nektarynkę myjemy, kroimy na plasterki (ze skórką).
Paprykę kroimy w kosteczkę.
Układamy wszystko na talerzu
i posypujemy orzechami oraz serem feta.
Na koniec dodajemy kukurydzę.
W miseczce mieszamy 1 łyżeczkę oleju i 1 łyżeczkę octu,
trochę miodu, sól i pieprz wg uznania
i gotowym sosem skrapiamy sałatkę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz