Subscribe:

Labels

niedziela, 15 listopada 2015

Kanapeczki deserowe w dwóch wersjach

Szybka i oryginalna przekąska z dodatkiem świeżych fig.

Kanapeczki z lekką nutą słodyczy.
Pyszne i zaskakujące smaki na małej kromce chleba.
Goście na pewno będą zaskoczeni.




Wersja 1.

Składniki:

Chlebek tostowy
2 świeże figi
Ser ricotta
Orzechy włoskie
Dobre masło
Pieprz czarny
Miód

Wykonanie:

Chleb tostowy kroimy na połówki.
Możemy go wcześniej podpiec w piekarniku lub tosterze.
Smarujemy masłem, następnie serem ricotta.
Układamy na każdym kawałku po plasterku figi.
Oprószamy pieprzem i skrapiamy odrobiną miodu.
Ja użyłam miodu lawendowego.



Wersja 2.

Składniki:

Dobry chleb lub bułka paryska
Avocado
Liście szpinaku
2 figi
Świeża bazylia
Pieprz
Miód
Masło
ewent. Ser mozzarella 

Wykonanie:

Pieczywo smarujemy masłem.
Kładziemy po kolei :
liść szpinaku, plasterki avocado,
mozzarellę, pokrojone figi.
Oprószamy pieprzem, kropimy miodem i ozdabiamy liśćmi bazylii.


0 komentarze:

Prześlij komentarz