Subscribe:

Labels

środa, 11 listopada 2015

Roladki schabowe

Zwykłe kotlety się chowają.

Jeżeli mieszkasz z mięsożercami jak ja...
i nie masz pomysłów jak przekonać ich do niejedzenia mięsa na śniadanie, obiad, kolację, podwieczorek i przekąski...
To przynajmniej zamień zwykłego schabowego w smakowitą roladkę :)



Składniki:

5 plastrów schabu
5 plastrów sera żółtego
5 plasterków szynki
2 ogórki konserwowe
kilka kawałków papryki konserwowej
sól, pieprz,
1 jajko
bułka tarta do panierowania

Wykonanie:

Schab dokładnie myjemy i osuszamy.
Kroimy na plastry i dokładnie solimy z dwóch stron.
Tłuczemy kotlety.


Na każdy plaster schabu kładziemy : ser, szynkę, kawałek ogórka i papryki.
Oprószamy pieprzem.


Zawijamy roladki.
 Aby się nie rozpadły, pomagamy sobie spinając mięso wykałaczkami albo wiążąc grubym sznurkiem.


Panierujemy w jajku i bułce tartej, jak zwykłe kotlety.
Smażymy z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju.
Uważamy, żeby ogień był mały i nie przypalił wierzchu za szybko.
Roladki są grube i mięso w środku musi się zdążyć upiec.
Także mały ogień i powoli  z każdej strony.











0 komentarze:

Prześlij komentarz