Domowy chlebek bez mąki.
Idealny dla będących na diecie i osób bezglutenowych.
Same ziarna, jajka i trochę soli.
Składniki:
200 g siemienia lnianego (niemielonego)
200 g g pestek słonecznika
50 g pestek dyni
50 g nasion sezamu
4 duże lub 5 małych jajek
50 g oleju
1 łyżeczka soli
Wykonanie:
Pomysł ściągnęłam z gotowej mieszanki, którą widziałam w sklepie.
Składniki w domu mam, więc spróbuję zrobić taki chlebek sama :)
Wszystkie ziarenka mieszamy ze sobą.
Jajka ubijamy razem z olejem i solą,
wlewamy do mieszanki.
Dokładnie łączymy.
Wykładamy na małą foremkę silikonową.
Pieczemy 60 minut w 170 stopniach.
Studzimy w foremce.
0 komentarze:
Prześlij komentarz