Ilości jajek zużytych w swojej kuchni chyba nie zliczę :)
Idą jak woda.
A już na pewno nie obędzie się bez nich śniadanie na ciepło :)
Pyszne, rozpływające się po warzywach żółtko - to jest to.
A do tego przygotowanie dania zajmuje kilka minut.
Składniki:
2 jajka
garść ulubionej sałaty ( np.roszponki)
2 łyżki fasoli białej (z puszki)
1/4 papryki czerwonej
warzywa pikle (ogórek, kalafior, papryka)
Wykonanie:
Sałatę myjemy i wykładamy na talerz.
Dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę
oraz warzywa piklowane i paprykę świeżą.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę dowolnego oleju.
Gaz zmniejszamy na najmniejszy.
Wybijamy 2 jajka.
Posypujemy solą i pieprzem.
Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy tak jajka,
do momentu aż białko całkowicie się zetnie.
Nie przewracamy jajek w trakcie.
Wykładamy sadzone jajka na sałatkę
i zjadamy ze smakiem :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz