Czy tak jak ja macie w domu namiętnych mięsożerców?
Czasami trzeba i im ugotować coś smakowitego :)
Zwykły kotlet nie zachwyca, dlatego zawijam roladki.
W środku słony farsz ze szpinakiem.
Chyba dobre, bo ledwo zrobiłam zdjęcie a już nie było ich na talerzu :)
Składniki:
1 pierś kurczaka
garść szpinaku
kilka pomidorów suszonych
słony ser feta lub solankowy
1 łyżka pesto
jajko
bułka tarta do panierowania
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju.
Wrzucamy umyty szpinak, pokrojone suszone pomidory,
pesto oraz pokruszony ser.
Podlewamy 1/2 szkl. wody i dusimy do momentu,
gdy szpinak zmniejszy objętość a płyn wyparuje.
Pierś dzielimy na kotlety, rozbijamy.
Solimy z dwóch stron i nakładamy porcję farszu.
Zawijamy roladki.
Moczymy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na wolnym ogniu, obracając z każdej strony.
Gotowe roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
0 komentarze:
Prześlij komentarz