Masz tylko chwilę na przygotowanie obiadu?
Jeżeli to 15 minut, to już wystarczy na szybką sałatkę
z tego, co pod ręką w lodówce :)
Kasza bulgur doda sytości, a reszta smaku :)
Wszystko można zapakować do pudełka i zabrać do pracy.
Składniki:
1/2 szkl. kaszy bulgur (możecie zastąpić kuskusem)
4 suszone pomidory
3 łyżki kukurydzy z puszki
garść roszponki
ser feta lub inny solankowy
pestki słonecznika
oregano, pieprz, sól
Wykonanie:
Kaszę bulgur gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Ja zalewam wodą, gotuje 7 minut i odstawiam do napęcznienia.
W misce mieszamy kaszę, pokrojone pomidory, odcedzoną kukurydzę z puszki,
pokruszony ser feta.
Dodajemy roszponkę albo inną sałatę.
Wsypujemy przestudzoną kaszę,
chociaż szczerze powiem, ze mi smakuje z kaszą jeszcze ciepłą :)
Polewamy odrobinę olejem z suszonych pomidorów.
Posypujemy pestkami słonecznika.
Doprawimy oregano, pieprzem i ewentualnie solą, jeżeli słony ser to za mało :)
Tak naprawdę to do kaszy bulgur możecie dodać wszystko co macie pod ręką.
Będzie i kolorowo i smacznie.
Przy okazji zrobicie porządki w lodówce :)
Takie resztkowe przetwórstwo :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz