Pyszna pasta rybna na kanapki to coś co z powodzeniem może zastąpić
plaster wędliny na kanapce.
Zresztą ile można jeść kanapkę z szynką? :)
Dla odmiany dzisiaj pasta z wędzonej makreli.
Składniki:
2 makrele wędzone
4 jajka ugotowane na twardo
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
pieprz, sól, kurkuma,
majonez
Wykonanie:
Mięsko makreli oskubujemy dokładnie, oczyszczamy z ości.
Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na drobno.
Do makreli dodajemy łyżeczkę (czubatą) koncentratu pomidorowego.
Dokładnie łączymy.
Posypujemy sporą szczyptą kurkumy i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy łyżkę majonezu i posiekane jajka.
Mieszamy i dodajemy pieprzu do smaku.
Na koniec szczypta soli.
Smarujemy kanapeczki i zjadamy z dodatkiem czegoś kwaśnego :)
Przepyszne!
0 komentarze:
Prześlij komentarz