Pewnie się powtarzam :)
Ale śniadanie bez jajek to nie śniadanie :)
Może dlatego, że lubię zacząć dzień od ciepłego posiłku.
Tym razem omlet jajeczny z jogurtem
oraz garścią kolorowych dodatków.
To dobry sposób na pozbycie się resztek z lodówki.
Dodajecie wszystko, co podejdzie pod rękę,
zalewacie jajkami i zaraz pożywne śniadanie gotowe.
Składniki:
2 jajka
1 łyżka jogurtu naturalnego
garstka szpinaku
1 łyżka kukurydzy
1/4 papryki czerwonej
3 plasterki chudej szynki
2 plasteki sera żółtego
sól, pieprz
oregano
olej do smażenia (1 łyżka)
Wykonanie:
Wszystkie składniki (oprócz sera) kroimy i podduszamy na 1 łyżce oleju.
Posypujemy odrobiną oregano.
W miseczce mieszamy 2 jajka, 1 łyżkę jogurtu,
sól i pieprz wg uznania.
Zalewamy podduszone warzywa i wędlinę.
Posypujemy serem żółtym.
Przykrywamy patelnię pokrywką
i zmniejszamy ogień na minimum.
Pozwalamy powoli ściąć się jajkom.
Spód może się lekko przypiec :)
Podajemy z sosem pomidorowym, czosnkowym lub innym :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz