Dzisiaj nie obejdzie się bez kawałka porządnego mięsa.
Pożywnie, dużo i tłusto.
Niech i mięsożerca coś ma :)
Klasyczny schaboszczak, ale z karkówki.
Składniki:
4-5 kotletów z karkówki
sól, pieprz
1 jajko
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy.
Lekko rozbijamy tłuczkiem.
Solidnie solimy z każdej strony.
Jajko rozbijamy do miseczki i mieszamy z pieprzem (1/2 łyżeczki)
Obtaczamy w jajku i w bułce tartej.
Olej rozgrzewamy na patelni. Zmniejszamy gaz.
Smażymy kotlety na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Ewentualnie zjadamy z chlebem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz