Szybka przekąska na sylwestrową noc.
Faszerowane pieczarki z kasza pęczak.
Małe a jednak sycące.
Składniki:
Pieczarki ( tyle ile potrzebujecie)
1 cebula
pół pęczka koperku
odrobina szczypiorku
sól, pieprz
ser feta lub inny słony
Wykonanie:
Pieczarki myjemy i osuszamy.
Wydrążamy - usuwamy ogonki, ale nie wyrzucamy.
Wszystko co wykroimy podsmażamy na patelni z 1 cebulką.
Oddzielnie gotujemy kaszę pęczak.
Na litr wrzątku wsypujemy 1 szklankę pęczaku.
Gotujemy ok.20 minut.
Pieczarki podsmażamy na patelni z dwóch stron. Posypujemy lekko solą lub wegetą.
Podduszone pieczarki z cebulką, mieszamy ze szczypiorkiem, koperkiem i ugotowanym pęczakiem.
Napełniamy pieczarki i posypujemy serem feta.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 st.C. przez 20 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz