Kolejna propozycja sałatki, którą możemy zabrać do szkoły/pracy.
Powstaje w kilka minut.
Dzięki jajku i garści orzechów jest bardzo sycąca.
Składniki:
2 ugotowane na twardo jajka
garść sałaty rzymskiej
pomidor
garść orzechów nerkowca
odrobina pestek dyni
1 łyżeczka pesto bazyliowego
sól, pieprz czarny
czarny sezam do posypania
Wykonanie:
Sałatę kroimy i układamy na talerzu.
Posypujemy orzeszkami i pestkami dyni.
Układamy jajka pokrojone w ćwiartki oraz plasterki pomidora.
Lekko solimy i oprószamy pieprzem.
Dodajemy łyżeczkę pesto i obsypujemy sezamem.
Jeżeli ktoś potrzebuje, może polać całość oliwą.
Ja nie dodałam jej, ponieważ pesto jest już i tak tłustawe :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz