Bardzo proste połączenie.
Zestaw ten poznałam, gdy chodziłam do dietetyczki.
Pomiędzy przeróżnymi przepisami na śniadanie, ten wyróżniał się przepysznym smakiem.
Kojarzy mi się z niedzielą i leniwym śniadaniem w łóżku.
Składniki:
1/2 serka brie ( może być cały jak dacie radę zjeść)
125 g malin świeżych
1 łyżeczka pestek słonecznika
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
Do naczynia żaroodpornego / brytfanki wkładamy serek Brie.
Pieczemy 10-15 minut.
W tym czasie w rondelku grzejemy maliny z odrobiną wody.
Gotujemy chwilę, aż się rozpadną na drobno.
Nie słodzimy.
Gotowy serek wyjmujemy za pomocą łopatki na talerz.
Polewamy ciepłym sosem malinowym.
Posypujemy pestkami.
Możemy zjeść z dodatkiem pumpernikla.
Aksamitny serek świetnie komponuje się ze słodko-kwaśnym sosem malinowym i goryczką pumpernikla.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
Do naczynia żaroodpornego / brytfanki wkładamy serek Brie.
Pieczemy 10-15 minut.
W tym czasie w rondelku grzejemy maliny z odrobiną wody.
Gotujemy chwilę, aż się rozpadną na drobno.
Nie słodzimy.
Gotowy serek wyjmujemy za pomocą łopatki na talerz.
Polewamy ciepłym sosem malinowym.
Posypujemy pestkami.
Możemy zjeść z dodatkiem pumpernikla.
Aksamitny serek świetnie komponuje się ze słodko-kwaśnym sosem malinowym i goryczką pumpernikla.
0 komentarze:
Prześlij komentarz