Gotowane buraczki z nutką pomarańczy.
Coś szybkiego do zabrania do pracy w pojemnik.
Słodko - słodka chrupka przekąska.
Składniki:
1 ugotowany buraczek
1 pomarańcza
garść sałaty lodowej
ser feta lub inny solankowy
1 łyżeczka oleju
pieprz, sól
Wykonanie:
Sałatę kroimy i układamy na talerzu.
Następnie kładziemy pokrojonego buraka.
Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki tak, żeby nie było białych błonek.
Robimy to nad miseczką, aby ociekający sok z pomarańczy nie zmarnował się.
Na sałatę i buraka układamy pomarańcze.
Kruszymy ser w ilości jakiej lubimy :)
Z soku, który wyciekł podczas krojenia pomarańczy robimy sos:
sok pomarańczy, odrobina oliwy, sól i pieprz do smaku.
Można dodać troszkę miodu, ale sałatka bez tego jest naprawdę słodka :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz