Szybka i oryginalna przekąska z dodatkiem świeżych fig.
Kanapeczki z lekką nutą słodyczy.
Pyszne i zaskakujące smaki na małej kromce chleba.
Goście na pewno będą zaskoczeni.
Wersja 1.
Składniki:
Chlebek tostowy
2 świeże figi
Ser ricotta
Orzechy włoskie
Dobre masło
Pieprz czarny
Miód
Wykonanie:
Chleb tostowy kroimy na połówki.
Możemy go wcześniej podpiec w piekarniku lub tosterze.
Smarujemy masłem, następnie serem ricotta.
Układamy na każdym kawałku po plasterku figi.
Oprószamy pieprzem i skrapiamy odrobiną miodu.
Ja użyłam miodu lawendowego.
Wersja 2.
Składniki:
Dobry chleb lub bułka paryska
Avocado
Liście szpinaku
2 figi
Świeża bazylia
Pieprz
Miód
Masło
ewent. Ser mozzarella
Wykonanie:
Pieczywo smarujemy masłem.
Kładziemy po kolei :
liść szpinaku, plasterki avocado,
mozzarellę, pokrojone figi.
Oprószamy pieprzem, kropimy miodem i ozdabiamy liśćmi bazylii.
0 komentarze:
Prześlij komentarz