Warzywa w innej postaci.
Propozycja na przemycenie warzyw w innej postaci.
Pyszne placuszko-kotleciki przypadną do gustu wegetarianom.
Zapalonego mięsożercy może nie przekonają, ale jako dodatek do mięsnego sosu? Trzeba spróbować:)
Składniki:
1 mały brokuł
6 ziemniaków
2 marchewki
2 jajka
100 g sera żółtego startego
2 łyż.mąki
natka pietruszki
sól, pieprz, kumin, słodka papryka,
bułka tarta i olej.
Wykonanie:
W garnku z wodą gotujemy obrane ziemniaki i marchewkę.
Brokuł gotujemy oddzielnie - bardzo krótko - na parze. Ewent.w wodzie,
Ugotowane warzywa studzimy porządnie.
Gdy wystygną, wszystkie przeciskamy przez praskę lub blendujemy lekko.
Dodajemy mąkę, jajka, ser żółty, natkę pietruszki i przyprawy do smaku.
Formujemy kotleciki i panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na złoto :)
Na zimno też są niezłe :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz