Zwykłe kotlety się chowają.
Jeżeli mieszkasz z mięsożercami jak ja...
i nie masz pomysłów jak przekonać ich do niejedzenia mięsa na śniadanie, obiad, kolację, podwieczorek i przekąski...
To przynajmniej zamień zwykłego schabowego w smakowitą roladkę :)
Składniki:
5 plastrów schabu
5 plastrów sera żółtego
5 plasterków szynki
2 ogórki konserwowe
kilka kawałków papryki konserwowej
sól, pieprz,
1 jajko
bułka tarta do panierowania
Wykonanie:
Schab dokładnie myjemy i osuszamy.
Kroimy na plastry i dokładnie solimy z dwóch stron.
Tłuczemy kotlety.
Na każdy plaster schabu kładziemy : ser, szynkę, kawałek ogórka i papryki.
Oprószamy pieprzem.
Zawijamy roladki.
Aby się nie rozpadły, pomagamy sobie spinając mięso wykałaczkami albo wiążąc grubym sznurkiem.
Panierujemy w jajku i bułce tartej, jak zwykłe kotlety.
Smażymy z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju.
Uważamy, żeby ogień był mały i nie przypalił wierzchu za szybko.
Roladki są grube i mięso w środku musi się zdążyć upiec.
Także mały ogień i powoli z każdej strony.
0 komentarze:
Prześlij komentarz