Gotujecie rosół i wyrzucacie warzywa, które pływają w garnku?
Zjadacie tylko trochę ugotowanego mięska?
Od dzisiaj nigdy nie wyrzucicie niczego z rosołu!
Przed wami moja ulubiona pasta na kanapki :)
Słodka, lekko pikantna.
Składniki:
Warzywa porosołowe i mięsko
z rosołu :
Przepis na Rosół Mocy wg 5 Przemian
Przyprawy:
kminek mielony, pieprz ziołowy/ czarny/kolorowy do wyboru,
imbir,lubczyk, sól, bazylia, majeranek.
Wykonanie:
Warzywa i mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju.
Przekładamy mieloną masę.
Przekładamy mieloną masę.
Doprawiamy w kolejności:
1 łyżeczkę kminku, 1/2 łyżeczki dowolnego pieprzu,
1/2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczkę lubczyku.
Solimy do smaku ok.1 łyżeczkę.
Dosypujemy bazylii i majeranku - po odrobinie.
Smażymy 10 minut, mieszając.
Studzimy i gotowe.
Pasta jest słodka w smaku, z nutką ostrości.
Pachnie rosołem.
Można nią posmarować kanapki, zjeść jako dodatek do obiadu.
Ewentualnie jak ja - można zjeść łyżką bez opamiętania :)
Fajny przepis! :D
OdpowiedzUsuń