W sam raz na raz :)
Ładnie wyglądają, piecze się je bardzo szybko.
Równie szybko znikają ze stołu :)
Składniki:
300 g mąki pszennej
100 g cukru
2 jajka
skórka otarta z 1 cytryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kopiasta domowego cukru waniliowego
250 ml maślanki
125 g masła roztopionego
szczypta soli
Wykonanie:
W misce mieszamy składniki suche:
mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, sól i skórkę cytryny.
W drugiej misce mieszamy jajka, maślankę i masło- już wystudzone.
Masę jajeczną wlewamy do mąki.
Mieszamy łyżką do połączenia składników.
Do foremki na babeczki wkładamy papilotki.
Wylewamy masę i na każdą babeczkę kładziemy
dżem z dyni.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni C,
Pieczemy 20 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz